
גישורים
הליך הגישור הוא הליך אליו הצדדים פונים בהסכמה, והוא מאפשר לצדדים לשלוט על התהליך ולהיות מעורבים בתוצאה שתהיה לשביעות רצונם. ניתן לפנות להליך גישור בכל שלב לפני פסק דין
מתוך רצון לשמור על ניטרליות מוחלטת אני עוסקת אך ורק בגישור. אני לא מייצגת תובעים ולא מייצגת נתבעים

תחומי גישור
הגישורים שאני מקיימת הם בתחומים הבאים: רשלנות רפואית, נזיקין, נזקי גוף, תאונות דרכים, חבויות, תאונות עבודה, ביטוחי סיעוד, בריאות, אובדן כושר עבודה ותאונות אישיות. ככל שנדרש נבחנות בגישור גם שאלות של כיסוי ביטוחי. הגישורים שאני מנהלת בתביעות רשלנות רפואית, בדומה לתיקים בהם טיפלתי לאורך השנים, הם בהיקפי נזק משתנים (מנזק קל ועד נזקים משמעותיים בשיעור 100% נכות) ועוסקים בשלל התחומים הרפואיים, ובין היתר: מיילדות, גניקולוגיה ורפואת נשים, פלסטיקה, כירורגיה, רפואת שיניים, רפואה פנימית ומשפחה, אונקולוגיה, הדמיה ורדיולוגיה, רפואת חירום וחדרי מיון, רפואת עור, פסיכיאטריה, קרדיולוגיה, טיפול נמרץ, הרדמה, רפואת ילדים, גריאטריה ואנדוקרינולוגיה.

ייחודיות הגישורים אצלי
לאורך השנים בהן אני מגשרת- אני מבינה כל פעם מחדש, שמה שחשוב, מעבר לידע, ניסיון ומקצועיות- הוא לא לוותר לצדדים, ללוות אותם, להמשיך ״לבדוק דופק״ גם אחרי שמסתיים הגישור, לבדוק האם ואיך אפשר עוד לעזור. לא אחת אמרו לי, אחרי עוד גישור שהסתיים בהצלחה, כמה טוב וחשוב שהמשכתי להיות מעורבת ושלולא הסיוע הזה הגישור לא היה מסתיים בפשרה. 95% מהתיקים שבהם נתתי הצעת גישור הסתיימו בהסדר פשרה על בסיס הצעת הגישור. רוב מוחלט של התיקים הסתיים בדיוק בסכום שהוצע, עד סטייה של אחוזים בודדים ממנו. כל תיק מחייב לשקול שיקולים שונים בעת ניהול הליך הגישור – הן מצידי כמגשרת והן מצד הצדדים להליך. היכולת לגשר בין הצדדים קיימת גם במקרים בהם קיים פער גדול ומשמעותי בין עמדות הצדדים. תפקידי, כמגשרת, להבין את הסיבות לפער, לצמצם אותו, ולהציע לצדדים הצעה מושכלת, מבוססת וברורה, שכל צד מבין אותה. אני מחויבת לסייע לצדדים, לא מוותרת עליהם ולהם, ומלווה את התיקים בהרבה תבונה ורגישות עד מיצוי המשא ומתן.

התהליך ואיפה מתקיים
לקראת הגישור הצדדים מעבירים לעיוני חומר המאפשר ללמוד על האירוע. ישיבת הגישור מאפשרת לקבל מידע נוסף על הפערים בין הצדדים ועל המחלוקות האמיתיות בתיק. במרבית המקרים מועלית הצעת פשרה בסיומה של ישיבת גישור אחת. בהמשך לישיבת הגישור, עורכי הדין של כל אחד מהצדדים, בשיתוף עם הלקוחות שלהם, מגבשים את עמדתם בנוגע להצעת הפשרה. הגישור מתנהל בחדר ישיבות גדול, באווירה נינוחה ורגועה, ללא משוא פנים, ביעילות ותוך הקפדה גדולה על סודיות המידע שמוצג בפניי. בסיומו של הליך הגישור מתאפשר לכל אחד מהצדדים להבין טוב יותר את הסיכויים והסיכונים. הגישור מתקיים בתל אביב. במידת הצורך ולבקשת הצדדים, ניתן לקיים את הגישור גם בחיפה, ירושלים ובאר שבע וכן בהיוועדות חזותית (video conference).

למה כדאי לפנות לגישור?
הגישור הוא הליך אליו מגיעים הצדדים בהסכמה, ומתוך בחירה. הגישור נועד לסייע לצדדים להגיע להבנות ולגבש הסדר מוסכם בנוגע לסכסוך. ניתן לפנות להליך גישור בכל שלב של ניהול תביעה משפטית, ואף לפני נקיטת הליכים משפטיים. באותה מידה- כל צד יכול להחליט, שלא לקבל את תוצאות הגישור או לנטוש את התהליך, ואז התיק ימשיך להתנהל בבית משפט. היתרון הגדול של הליך הגישור נעוץ בעובדה שהמגשר לא מכריע במחלוקת (להבדיל מפסק דין או מהליך בוררות), אלא מסייע לצדדים להגיע להבנות ולהסדר, שיהיה ראוי מבחינת כולם. הגישור הוא הליך קצר, פשוט ויעיל. ההליך לא כפוף לסדרי דין פורמליים המחייבים בבתי משפט. הפנייה לגישור מאפשרת להסתייע בגורם חיצוני נטרלי. חשוב לפנות למגשר, הבקיא בפתרון סכסוכים מהסוג המובא בפניו. עיקרון חשוב נוסף בהליך הגישור, הוא הסודיות- דברים שנאמרים למגשר על ידי אחד הצדדים נשמרים בסודיות מפני הצדדים האחרים ומסייעים למגשר להבין טוב יותר את מצב הדברים. אני מקפידה לשמור על סודיות מוחלטת, כמתחייב מההליך ומהאמון שניתן בי. יתרון נוסף של ההליך טמון בעובדה שהוא חסוי בפני בית המשפט, ואף אחד מהצדדים לא יכול לחשוף דברים שנאמרו, כל פרט לגבי המשא ומתן שנוהל ואת ההצעה שניתנה על ידי. העובדה שההליך חסוי, מאפשרת לצדדים לנהל משא ומתן ללא חשש, ובכך אפשר לייעל את התהליך ולהגיע לתוצאות טובות יותר.